Teaser

He he, vă propun mai jos un fragment dintr-o carte pe care am tradus-o eu, pe care o aștept de ceva vreme și care se pare că va apărea în octombrie. Încă nu vă spun despre ce e vorba, doar vreau să vă fac curioși, însă stați fără grijă, o să anunț cu surle și trâmbițe când apare! Între timp, iată o mostră:

Brusc, toate privirile se întorc spre mamă: „Ia uitați-vă! Am făcut un copil!”, exclamă Vita pentru ea. Cu siguranță, pe podea, chiar lângă Mama, se află un bebeluș mic din plastic. Vita îi ajută pe toți să se îngrămădească în jurul lui, unde privesc cu admirație, apoi îl ia pe tată de acolo ca să găsească un pătuț și un biberon pentru bebeluș. După ce acesta este instalat confortabil, Omuleții își continuă picnicul.

– Brrrr!, zice unul dintre participanții la picnic.

Ca retrezită la realitate, Vita strigă peste râu și prin pădurea veșnic verde din lemn, către Ishmael:

– În ce anotimp sunt?

– Toamnă, răspunde el.

– Toamnă?, se plânge ea. Dar nici nu am avut iarnă încă și credeam că toamna vine după iarnă. Și, oricum, dacă Margery scoate cartofi, înseamnă că e vară, pentru că Nancy a cules cartofii noștri vara.

Ishmael îi explică răbdător, în tot acest timp lucrând cu Margery pe brazda de cartofi:

– Nu, Vita, toamna e între vară și iarnă, știi, e atunci când frunzele își schimbă culoarea și se răcește vremea. Știu că Nancy a cules cartofii vara, dar asta din cauză că s-a răcit devreme. Uneori, se face frig aici și vara. Totuși, majoritatea oamenilor își culeg grădinile toamna, de aceea fac felinare din dovleci de Halloween și cine bogate de Ziua Recunoștinței. După aceea, vine Crăciunul, dar atunci e multă zăpadă și e iarnă.

Later edit: cartea se numește Cum învață copiii, de John Holt, și a apărut în colecția de psihologie a Editurii Trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *