Bazar
Sfârșit de an

Sfârșit de an

Parcă așa obosită ca la sfârșitul ăsta de an n-am mai fost niciodată sau am uitat sau doar mi se pare mai greu pentru că tot anul a fost stresant, în general. În ultimele zile până la vacanță, mă târăsc prin sarcinile zilnice și trag de mine să mai traduc câte o pagină de carte. Și asta dificilă.

Printre treburile astea obligatorii și zilele mohorâte, cu frig și ploaie sau ceață, strecor și câteva mici bucurii, ca să mai echilibrez balanța. M-am gândit să le înșir aici, ca să le apreciez mai bine sau să dau idei și altora, cine știe?

Pentru mine, spațiul înconjurător este foarte important, indiferent că lucrez sau mă relaxez. Am nevoie să mă simt confortabil, să fie ordine și lumină în cameră, ceva muzică armonioasă în surdină, o stare de bine ca să pot, după caz, să mă concentrez sau să mă relaxez. Dacă vreți să-mi stricați feng shuiul, aruncați-mi niște haine pe jos sau deranjați cuvertura ori pernele. :))

Ei, în spiritul ăsta – și pentru că mă plictisesc repede și am tot timpul idei de amenajare – am mutat puțin mobila prin sufragerie și mi-am creat un colț nou de citit, tricotat sau pur și simplu stat cu ochii în tavan (ah, cred că sunt ani de zile de când n-am mai făcut asta!). Visam de mult să am un soi de divan la fereastră, cu rafturi de cărți și flori prin preajmă, așa că am improvizat ceva. Mie îmi place ce a ieșit și cred că a devenit locul meu preferat din casă.

Acum, timp să am să-l și folosesc cum se cuvine! Dar vine vacanța…

Și pentru că visez să-mi petrec o mare parte din ea citind, mi-am tot comandat cărți, în care abia aștept să mă pierd mai adânc și mai îndelung decât reușesc zi de zi.

Și mai aștept un pachet zilele astea, revin cu poză. 😉

Și dacă tot vorbim despre cărți, că doar despre ce altceva, să vă zic și că am obținut niște donații de la Editura Arthur și Editura Litera pentru copiii de aici, din sat, care astfel primesc niște cărți frumoase chiar înainte de Crăciun. Sper să le stârnească pofta de citit și de frumos și acțiunile de genul ăsta să continue.

Voi cum vă înveseliți zilele?

Alte articole (nu neapărat similare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *