Prime-Time, de Liza Marklund

Prime TimePrime-Time, de Liza Marklund, Editura Trei, 2011, traducere și note de Isabella Prodan

După atâta introspecție, lirism și sensibilitate, simțeam nevoia de ceva mai relaxant și antrenant, așa că am ales un roman polițist, de o scriitoare suedeză.

Subiectul este promițător: o vedetă de televiziune este găsită ucisă în timpul filmării unei noi emisiuni, iar printre suspecți se numără și Anne, prietena jurnalistei Annika, protagonista romanului. Investigația crimei, desfășurată de jurnalistă cu ajutorul prietenilor și al martorilor, se îmbină cu problemele ei de familie și cu scene din trecut, precum și cu diverse intrigi secundare, care mențin atenția trează pe parcursul lecturii.

Numele personajelor (destul de nefamiliare pentru cititorul obișnuit cu scriitorii de limbă engleză și, din acest motiv, poate mai greu de reținut), descrierile peisajelor și denumirile instituțiilor locale asigură o introducere destul de ușoară în atmosfera specifică Suediei. Ritmul acțiunii nu este foarte alert și suspansul nu te face să-ți rozi unghiile de emoție, însă lectura este plăcută, mai ales când vrei doar ceva relaxant. Mie mi-a prins foarte bine și chiar am parcurs-o repede, curioasă și să aflu deznodământul.

Eu nu am mai citit alte romane de Liza Marklund, dar se pare că aceasta este cunoscută pe plan internațional, nu numai în Suedia, ca scriitoare de romane polițiste care o au ca eroină pe aceeași Annika Bengtzon. Cum Editura Trei a publicat încă trei titluri din această serie (Explozii în Stockholm, Studio 69 și Fundația Paradis), este posibil să revin la ea.

3 thoughts on “Prime-Time, de Liza Marklund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *