Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune

Nick și TeslaNick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune, de „SCIENCE BOB“ PFLUGFELDER și STEVE HOCKENSMITH, Editura Nemi, 2016, traducere de Mihaela Buruiană

Ta-naaaaa! Doamnelor și domnilor, băieți și fete, omuleți și oameni mari, vă prezint încă o carte pentru copii care mi-a plăcut mult (în plus, e și tradusă de mine!). O poveste foarte simpatică și amuzantă, cu multe răsturnări de situație, pericole care pândesc la tot pasul și multe aventuri.

Nick și Tesla (sesizați aluziile?) sunt doi frați gemeni care, când părinții lor pleacă pe neașteptate într-o delegație misterioasă, sunt nevoiți să-și petreacă vacanța de vară la un unchi pe care nu-l cunosc prea bine, om de știință cam… zăpăcit. Această întâmplare, care la prima vedere le strică planurile de vară, se dovedește o ocazie de a-și cunoaște mai bine unchiul, de a-i folosi laboratorul pentru tot felul de experimente, de a-și face noi prieteni și aliați, de a explora împrejurimile și a descoperi un posibil secret și multe altele. La acest cocteil adăugăm și niște oameni răi, doi dulăi periculoși, o fetiță ciudată și un domn misterios (n-am uitat nici de părinți) și avem o rețetă câștigătoare!

Lectura este plăcută, antrenantă, haioasă și, nu în ultimul rând, instructivă. Capitolele alternează cu instrucțiuni pentru fabricarea diverselor dispozitive ajutătoare, care pot fi reproduse acasă, cu ajutorul sau sub îndrumarea unui adult. Mie mi-au plăcut și subiectul, și personajele, dar mai ales felul în care autorii au știut să încorporeze cunoștințele științifice într-o poveste captivantă. Citind-o, m-am gândit că așa mi-ar fi plăcut să se desfășoare orele de fizică din școală. Cine știe, poate vreun profesor va prelua fragmente din ea sau chiar o va recomanda elevilor. Între timp, v-o recomand eu și abia aștept să aud părerile voastre.

1 thought on “Nick și Tesla în laboratorul de înaltă tensiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *