Kilipirim 2015

Azi a început o nouă ediție de Kilipirim – târg de carte cu reducere, organizat tot la etajul 2 din Magazinul Unirea (aripa Călărași). Am fost pe acolo încă din prima zi, la o oră la care lumea nu se înghesuie să meargă prin magazine sau la târguri de cărți (în principal din cauză că sunt cu toții la serviciu), tocmai ca să evit aglomerația. Atmosfera a fost cam la fel ca anul trecut, adică puține standuri (cred că mai puține decât se adunau la Sala Dalles înainte), dar ai ce găsi acolo.

Cărți bune la 5 lei!

Editurile Humanitas și Polirom au standurile cele mai interesante, după părerea mea, cu titluri multe și prețuri bune. Eu am plecat de acasă hotărâtă să nu mă întorc cu o sacoșă de cărți, pentru că am deja destule necitite, dar știți voi vorba aia cu socoteala și târgul. Și apoi, de tsundoku nu te vindeci așa repede! Am găsit titluri interesante la 5 lei, așa că am luat câteva: trei de Saramago (am constatat acum că tot de la Kilipirim luasem și Eseu despre orbire); Pastorala americană, deși o am și în engleză (probabil o să le citesc în paralel, așa, de dragul comparației); Copila de zăpadă, despre care țin minte că am auzit numai de bine, dar pe asta o păstrez pentru serile reci de iarnă; și, în fine, Cazul Jane Eyre, o carte care m-a atras prin titlu și descrierea de pe verso: un detectiv literar pleacă în căutarea unui criminal care răpește personaje literare! Sună foarte bine și abia aștept! 🙂

Kilipirim 2015

Printre celelalte edituri prezente: Trei, Nemira, Curtea Veche, Rao, Casa de pariuri literare și câteva standuri cu cărți pentru copii, peste care eu am trecut rapid, dar dacă vă interesează așa ceva, mergeți, cu siguranță au reduceri! În rest, prețurile variau cam între 14 și 34 de lei (din ce am văzut eu, dar n-am verificat toate etichetele). La intrarea în spațiul târgului, veți găsi din nou anticari, ceva cărți despre misticism și standuri cu cosmeticale. Azi era cam pustiu, dar bănuiesc că serile și în weekend se va aglomera suficient! Târgul se încheie duminică, 1 noiembrie, așa că mergeți când puteți, probabil veți găsi ceva potrivit pentru fiecare!

Alte articole (nu neapărat similare)

8 thoughts on “Kilipirim 2015

  • Author gravatar

   Cazul Jane Eyre mă tentează şi pe mine.
   Nu ştiu dacă o să ajung la Kilipirim, încerc să stau departe de tentaţii, deşi e posibil să mă răzgândesc 😀

  • Author gravatar

   Iar un post ca sa ma oftic io!

  • Author gravatar

   Mie mi-a placut Cazul Jane Eyre, e usurica dar foarte amuzanta. Mi se pare ca am citit si cartea a 2a din serie…sunt o gramada, vreo sapte sau opt dar nu cred ca s-au tradus toate la noi.

  • Author gravatar

   E posibil să nu fi înţeles eu bine din articolele tale (caz în care îmi cer scuze anticipat) dar am impresia că nu ştii că sunt două ediţii Kilipirim pe an, una în primăvară la Sala Dalles şi una în toamnă la Unirii. Cea din primăvară mi se pare mult mai “plină” şi ca număr de edituri şi ca reduceri.
   Am fost şi eu la kiliprimul acesta şi tot 400 de lei am lăsat. Nu ştiu cum fac dar sub suma asta nu pot să scad chiar şi când au reduceri puţine.
   Spre deosebire de tine eu am fost complet dezamăgită de standul Humanitas. Exceptând cărţile cu defect nici una din cărţi nu avea o reducere mai mare decât ar fi avut la Bookfest sau Gaudeamus. Mai mult, cărţile cu preţuri mici, 5-10 lei, nu aveau nici un leu reducere, erau exact la acelaşi preţ ca în Outlet-ul Humanitas de la GDS. Am fost dezamăgită şi de Polirom pentru că au avut o ofertă foarte scăzută de cărţi. Din nou, cele la preţ mic nu aveau nici un leu reducere faţă de preţul din Outlet-ul mai sus menţionat, iar reducerile pentru celelalte erau foarte mici. Personal sunt obsedată de cărţile Philippei Gregory şi mă aşteptam la ceva reduceri la cărţile ei, în special că în primăvară erau mult sub preţul pe care îl preconizam. Ce pot să zic, online le găsesc mai ieftin.
   Dezamăgirile mele constante, care nu se schimbă de la ediţie la ediţie, sunt RAO şi Litera ale căror aşa-zise reduceri nici nu cred că merită amintite.
   Am fost supărată şi că cei de la Minerva nu aveau cărţi din colecţia de literatură contemporană, am luat câteva în primăvară şi mi-au plăcut la nebunie. Dar acum aveau o altă colecţie, deci cine ştie.
   Am fost plăcut impresionată de Corint, care a avut reduceri mari la cărţi care nu au încă 6 luni (şi le-am văzut acum la 10 lei) şi de cei de la All care, deşi nu aveau Magazinul de Sinucideri nici de data asta, mi-au zis că pot să comand online şi să ridic cartea de la editură ca să nu plătesc mai mult transportul. Şi mi-au dat şi un voucher pentru orice comandă online, cu o reducere specială care se aplică la orice reducere existentă 😀
   În plus, la fiecare târg sunt complet încântată de reducerile imense de la Nemira şi Trei. Mereu mă apropii de 100 de lei (anul ăsta am şi depăşit-o la Nemira). Cel mai mare regret al meu a fost că nu am putut să cumpăr Lumea de Gheaţă şi Foc. Era doar 50 de lei, dar eram deja la ultimii bani şi aveam de ales între un număr mai mare de cărţi, mai ieftine şi aceasta.
   Una peste alta a ieşit bine, am început luna cu o doză mare de fericire cu coperţi.

   • Author gravatar

    Cred că am sărit peste ediția de primăvară anul ăsta, motiv pentru care mi-au rămas în minte doar ultimele ediții de la Unirea. Mă bucur că nu a dispărut tradiția evenimentului de la Sala Dalles, unde într-adevăr oferta era mai mare.
    Nu mi se pare important să compar reducerile de la Kilipirim cu cele de la alt târg. Important mi se pare că sunt reduceri, iar prețurile de 5 și 10 lei pe o carte care în librărie ar costa 20-30 sunt mai mult decât rezonabile. De altfel, și în restul anului se găsesc prețuri reduse la marii distribuitori de cărți sau prin anticariate, așa că lectura este încurajată, dar e bine că ai menționat și outletul Humanitas.
    Revenind la târguri, la RAO nu mă opresc de obicei, la Trei și Nemira erau zone separate cu reduceri mai mari, dar nu mă interesa un titlu anume atunci, de la Litera și Corint nu prea citesc.
    Oricum, bravo pentru achiziții și lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *