Kilipirim 2014

Dintre toate târgurile de carte, Kilipirimul îmi plăcea cel mai mult. Sala Dalles era un loc intim, călduros și primitor în care puteai să dai două-trei ture pe la standuri până să te declari mulțumit de „recoltă” sau să te strecori prin mulțime ca să vezi mai bine oferta și să răsfoiești câteva cărți. Învățasem locul fiecărei edituri, aveam o ordine anume în care le vizitam, un ritual, dacă vreți. De acolo mi-am cumpărat cele mai multe cărți, de fiecare dată, deși Gaudeamus și Bookfest sunt mult mai mari și propun o experiență mai complexă.

Anul ăsta, târgul de chilipiruri Kilipirim are loc la Unirea Shopping Center, Aripa Călărași, etajul 2. Nu mai fusesem de o groază de timp pe acolo, așa că m-am învârtit un pic până l-am găsit (bine, faptul că eram cam bezmetică și că, în general, am un simț al orientării extraordinar nu are nicio legătură). Magazinul de la intrare plin de tot felul de haine haioase, cosmeticale și buline anunțând reducerile de la târg a fost cam derutant, eu mă așteptam să văd cărțile din prima, dar măcar m-a amuzat discuția aprinsă despre alegerile din weekend. Calea până la standurile editurilor e lungă, mai întâi trebuie să treci pe lângă produse apicole, cosmetice, pietre semiprețioase, obiecte pline de energii pozitive și alte invitații la a te adânci în (ridica la?) spiritualitate.

O noutate interesantă a fost un nene anticar (sau doi?) care vindea cărți vechi de toate felurile la 1 leu/bucata. Am încercat să le trec în revistă, dar mi-a înțepenit gâtul rapid și am renunțat. Oricum, opriți-vă și scotociți, care aveți răbdare!

Editurile prezente mi s-au părut mai puține anul ăsta sau poate doar standurile erau mai mici. M-am dus joi după-amiază ca să nu fie aglomerat și n-a fost, probabil în weekend o să meargă mai multă lume. Rău așa, rău așa, cine să ne mai înțeleagă?! Oricum, prețurile au fost bune, începând cu 5 lei la Humanitas până la… nu știu, cea mai scumpă carte pe care am luat-o eu a fost 29 de lei (față de 45) la Univers. La RAO nu m-am oprit (muahahahahaha!!!) – prietenii știu de ce.

Cam asta am cules eu de acolo și abia aștept să le citesc. Crește teancul…

Kilipirim 2014

10 thoughts on “Kilipirim 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *