Gregor și Profeția despre Năpastă, de Suzanne Collins

Gregor și Profeția despre Năpastă, de Suzanne Collins

Gregor și Profeția despre Năpastă, cartea a doua din seria CRONICI DIN SUBPĂMÂNT, de Suzanne Collins, Editura Nemi, 2018

În Gregor Pământeanul, am făcut cunoștință cu Gregor, sora lui tare simpatică, Boots, și restul familiei, precum și cu fabuloasa lume subterană populată de oameni cu piele sidefie și ochi violet, dar și de lilieci, târâtoare, țesătoare și, cei mai aprigi dușmani, șobolanii, Aventurile lor continuă în volumul al doilea, care dezvăluie o nouă profeție și o amenințare și mai mare. Fanii lui Gregor și ai lui Boots se vor bucura să se piardă din nou în lumea fanteziei alături de ei.

Seria asta mi-a devenit dragă, așa că mi-am încercat din nou mâna la versurile profeției și la vorbele stâlcite ale unor personaje, iar numele lui Bane a trecut prin mai multe versiuni până să rămână Năpastă. Fiind o carte pentru copii, provocările au fost aceleași: atenția la vocabular, la redarea glumelor sau a jocurilor de cuvinte astfel încât să fie ușor de înțeles și de apreciat de cititorii mici și nerăbdători și, în general, păstrarea atmosferei din original, la care Suzanne Collins se pricepe foarte bine.

Share this post