Sulina – informaţii practice

La cererea publicului, revin cu informaţii concrete despre Sulina, punctual:

Mijloace de transport:

Dacă plecaţi din Bucureşti, mai bine mergeţi cu maşina. Trenul face destul de mult (sunt prevăzute cam 5h30) şi mai are şi întârziere din cauza căldurii, a stării şinelor, a diverselor defecţiuni sau a orarului prost gândit (de exemplu, se opreşte în „câmp station” să aştepte cine ştie ce marfar).

Odată ajunşi in Tulcea, aveţi trei variante de transport, dar trebuie să vă interesaţi din timp de program, pentru că nu circulă toate în fiecare zi şi trebuie să ştiţi orele:

– şalupa rapidă: cea mai scumpă, vreo 50 si ceva de lei, nu ştiu exact, face cam 1h30, am înţeles că e foarte cald şi aglomerat înăuntru şi nu vezi nimic;

– Catamaranul: costă 46 lei, face 2h30 până în Sulina, are locuri şi în interior, şi afară şi e destul de ok;

– Pasagerul: costă 34 lei, face 4h, are locuri şi în interior, şi afară, muzică şi ştiri, e foarte plăcut şi ai ce vedea tot timpul, noi nici n-am simțit când au trecut cele 4 ore.

În Sulina, există microbuze spre plajă care circulă din 10 în 10 minute, de la 6.30 la 21.30, şi taxiuri pentru cei care vor să meargă devreme să prindă răsăritul sau să se întoarcă târziu de pe plajă.

Pentru plimbări pe canale, în Deltă, sunt afişe şi reclame la tot pasul, cu diverse trasee şi preţuri.

Mâncare:

Opţiuni: terase de tot felul care au specialităţi pe bază de peşte, dar şi mâncărurile nelipsite din orice meniu (recomand Marea Neagră şi Perla), magazine pentru cine vrea să-şi încropească singur ceva, o pizzerie / gelaterie cu pizza şi sortimentele de îngheţată foarte bune şi, la cerere, localnicii / pensiunile care oferă mese turiştilor.

Insecte:

Eram pregătită sufleteşte pentru un război pe viaţă şi pe moarte cu ţânţari imenşi şi nesuferiţi. J N-a fost cazul. Cu un pic de Autan, se poate sta liniştit la orice terasă, chiar îmbrăcat mai sumar (spatele gol, bretele, pantaloni scurţi).

Nudism:

Cei mai mulţi oameni merg pe plajă chiar în centru, unde au acces uşor la bere şi muzică. În partea stângă a plajei e mai pustiu şi de la al doilea ponton încolo se poate face şi nudism, deşi, cât am fost eu acolo, doar două persoane făceau plajă goale. Poate e nevoie doar de un impuls. 🙂

Cam astea sunt informaţiile, dacă îmi mai aduc aminte ceva sau mi se mai cer alte detalii, revin.

1 Comment

Filed under Călătorii

One Response to Sulina – informaţii practice

  1. Pingback: Sfântul Gheorghe, Delta Dunării (I) | Cărți și călătorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *