Gregor Pământeanul, de Suzanne Collins

suzanne-collins-gregor-pamanteanul-c1Gregor Pământeanul, de Suzanne Collins, Editura Nemi, traducere de Mihaela Buruiană

Despre Gregor am tot povestit, dar o să reiau pe scurt că este primul volum dintr-o serie de cinci, intitulată Cronici de sub pământ, scrisă de Suzanne Collins, autoarea vestitei trilogii (ecranizate) Jocurile foamei. Este o carte care se adresează copiilor de la 9 la 99 de ani, care pe mine m-a amuzat și m-a emoționat și pe care v-o recomand călduros.

Câteva cuvinte despre subiect: Gregor, un băiat de unsprezece ani, nevoit să rămână acasă în vacanța de vară ca să aibă grijă de Boots, sora lui de doi ani, se gândește trist la lungile luni de plictiseală și toropeală care îl așteaptă în blocul lui din New York. Printr-o întâmplare ciudată însă va ajunge într-o lume subterană plină de vietăți care de care mai ciudate și mai periculoase, de la gândaci imenși, la lilieci, păianjeni și până la fioroșii șobolani. Sub pământ sunt și oameni, care au o istorie interesantă și, mai ales, o profeție. De aici, viața lui Gregor și a lui Boots se complică și aventurile lor scot la iveală calități pe care băiatul retras din New York sau haioasă lui soră nici nu știau că le au.

Pregătiți-vă să citiți o poveste despre curaj, prietenie, încercări personale și mize mari, unde pericolele se împletesc cu umorul și duioșia, iar personajele sunt extrem de simpatice. Ca să vă conving, m-am gândit să vă citesc câteva pagini din al doilea capitol, când Gregor cade alături de Boots în lumea subterană:

Lectură plăcută!

 

19 Comments

Filed under Campanii/concursuri/lepșe, Lecturi, Recenzii

19 Responses to Gregor Pământeanul, de Suzanne Collins

 1. marina

  Interesanta poveste! Abia astept sa o citesc in intregime si sa descopar aventurile subterane ale lui Gregor!

  • Mulțumesc pentru comentariu! 🙂 Chiar este interesantă și frumoasă. 🙂 Și știi senzația aia când îți place așa de mult o carte încât nu vrei să se termine? Ei bine, avantajul lui Gregor este că vine în cinci volume. Pe rând, ce-i drept. 😀

 2. marina

  Cu cat mai multe aventuri, cu atat mai bine! 😄Spor si inspiratie la traduceri sa aveti!

 3. Ceausescu Madalina

  Mi a placut foarte mult ce am ascultat .Aventura inconjurata de cunoastere si suspans.Mi a trezit interesul .

 4. Hai că dacă ai tradus-o tu, mă încumet s-o citesc în română. 🙂 E musai să citesc ceva de tanti asta. Mi-am luat Jocurile foamei și încă nu-ndrăznesc. Am avut un an prea plin de serii.

  • Mie Jocurile foamei mi-au plăcut, deși (sau tocmai poate pentru că) nu prea citesc multe cărți de genul ăsta. După primul volum din Gregor, cred că îmi va plăcea și seria Cronicile de sub pământ. Dar să știi că nu au apărut toate acum. Prima a fost seria cu Gregor (2003-2007), apoi Jocurile foamei (2008, 2009 și 2010).

 5. Mihaela

  Foarte frumoasa povestea! Mai vrem fragmente

 6. Silviu State

  Ce drăguță este cartea. Am seria Jocurile foamei, si este foarte frumoasă cred că si aceasta va fi pe măsură.😍 O poveste interesanta. O voi cumpăra.

 7. Sergiu

  Mi-a placut foarte mult seria “Jocurie foamei ” si din aceasta cauza astept cu nerabdare sa citesc si seria “Cronici de sub pamant”. Si mai stiu ca la editura Nemira putem gasi cele mai frumoase serii SF/F.

 8. Vasile

  Pare o poveste interesanta si de aceea doresc sa descopar toate aventurile lui Gregor.N-am citit inca Jocurile foamei dar aud numai de bine despre serie deci o voi citi si pe aceasta cat mai curand.

 9. Lili

  Nu stiu ce vietati subterane ascunde New York dar de abia astept sa le vad prin ochii lui Gregor.Pare o carte interesanta si cred ca ma va binedispune.

 10. Pingback: Shopping #5: ce cărți am cumpărat și am primit de Crăciun în 2016 – Fascinating Books

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *