Drumul, de Cormac McCarthy

Drumul Cormac McCarthyO carte emoționantă, foarte descriptivă, cu imagini puternice și dialoguri inteligente, despre o lume postapocaliptică în care un tată și fiul său luptă pentru supraviețuire, căutând mâncare și haine prin casele părăsite, ascunzându-se de oamenii răi, încercând să recreeze lumea din amintirile tatălui și din bunătatea fiului.

Au fost momente în care m-am oprit să recitesc, ca să mă mai bucur o dată de frumusețea imaginii evocate, sau m-am oprit pur și simplu din citit ca să-mi șterg lacrimile. Atmosfera creată este una lugubră, apăsătoare, grea și totuși există generozitate, dragoste, bunătate și speranță.

Cartea a câștigat premiul Pulitzer în 2007 și a fost ecranizată în 2009, cu Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall și Charlize Theron în rolurile principale.

5 Comments

Filed under Lecturi, Recenzii

5 Responses to Drumul, de Cormac McCarthy

  1. Nu am citit nimic de Cormac McCarthy până acum (din câte am înțeles, are o violență cam greu de suportat) și mă gândeam să încep tocmai cu „Drumul”, deși am citit păreri împărțite despre acest roman pe Goodreads. Dar, cum gusturile noastre sunt destul de asemănătoare, s-ar putea să-mi placă. 🙂

    • Ăsta e singurul lui roman pe care l-am citit, dar, în cazul meu, impactul a fost puternic. Mi s-a părut și dur, și frumos în același timp, și înfricoșător, și înduioșător, și apocaliptic, și plin de speranță.

  2. Pingback: Eseu despre orbire, de José Saramago | Cărți și călătorii

  3. Pingback: În țara ultimelor lucruri, de Paul Auster | Cărți și călătorii

  4. Pingback: Drumul înfometat, de Ben Okri | Cărți și călătorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *