Doi ani de blog!

Mi-am dat seama că azi blogul meu împlinește doi ani. La prima aniversare, am făcut un soi de bilanț și rezultatul a fost pozitiv. Multă muncă, dar și satisfacții, prieteni noi (chiar dacă doar virtuali), mai multă disciplină, mai multă diversitate și, în total, mai multe cărți citite decât înainte.

Funny

După doi ani, impresiile sunt cam aceleași, doar cifrele s-au mai schimbat. Cărți și călătorii a mai crescut și ca număr de articole, cum era normal, și ca număr de cititori, așa cum speram. Îmi pare bine că am reușit să-mi păstrez direcția de la început și să scriu doar despre ce-mi place și ce am chef, fără compromisuri și fără motivații comerciale. Îmi pare bine și că de-a lungul timpului mi-au rămas câțiva cititori fideli, cu care schimb impresii destul de constant.

Library humour

Cum articolele despre cărți au devenit clar preponderente (pe de o parte, pentru că citesc mai des decât mă plimb și, pe de altă parte, pentru că locurile în care merg tind să se repete și nu prea ar avea rost să vi le arăt de fiecare dată), acesta a devenit mai degrabă un blog de cărți decât un blog de călătorii, dar încerc să le combin în continuare și sper să vin cu povești și imagini noi în curând.

Bookmobile

Ce noutăți sau lucruri inedite s-au petrecut în ultimul an? Să menționez doar câteva dintre cele bune…

 • Pe lângă obișnuitele ieșiri la munte și în Deltă, am fost într-o mult dorită excursie la Paris, despre care v-am povestit aici.
 • Mi-au apărut patru traduceri de carte, trei urmează să apară, două sunt în lucru. Vă țin la curent, ca de obicei, și cu câte o recenzie, dar și pe pagina dedicată.
 • Am descoperit câteva cărți mi-nu-na-te și mi-am creat propriul colțișor ideal de citit.
 • Am avut bucuria de a interacționa cu cei mai mici cititori ai cărților recomandate de mine: o experiență absolut unică!

Două regrete am:

 1. că tot nu mi-am luat pisică (din motive obiective), deși încă visez la așa ceva.
 2. Cats and bookscă nu există un dialog mai susținut, mai deschis, mai frecvent, mai puternic între mine și voi (și nu din lipsă de bunăvoință din partea mea, vă asigur). Știu că e un aflux imens de informații pe net, știu că toți suntem ocupați și scanăm linkurile sau postările în goană, știu că de multe ori citiți, dar poate nu aveți timp să și lăsați o reacție, un comentariu, un semn oarecare. Însă mi-ar plăcea să fiți mai prezenți aici sau pe pagina de Facebook, ca aproape-monologul meu să devină dialog sau, de ce nu, conferință. 🙂

Book friends

Acestea fiind zise, hai la mulți ani și să-mi trăiască blogul și să ne bucurăm cu toții de cărți și călătorii! :))

Book cake

14 Comments

Filed under Evenimente

14 Responses to Doi ani de blog!

 1. Adi L.

  Hai să îți zic ceva! Deci, află că sunt cu ochiii pe tine și că îmi place cum le zici! 🙂 Mi se pare foarte tare că faci chestia asta de 2 ani! Și cred că poți ajunge mai sus. Spor! & Mulți ani!

 2. La multi ani, Cărți și călătorii, la cat mai multe lecturi plăcute și locuri faine;)! Și pentru ca eu te citesc, cu drag, deși nu dau semne de fiecare data, o sa încerc sa îmi fac simțită prezenta mai mult în cel de-al 3 Lea an de blog, tocmai pentru ca știu cat de important este un feed-back, oricât de mic! 😉 Aniversare frumoasă!

 3. lacramioara

  Ce rusine! Sa inventezi tu scuze sa nu ai pisica? Vaaaiii! La multi ani lu’ blogu’ lu’ matale!

 4. mult succes in continuare! lecturi inspirate si multe traduceri!

 5. Daniel

  La cât mai multe călătorii prin lumea cărților, la cât mai multe cărți despre călătorii deci la cât mai multe postări! La mulți ani!

 6. Ce urare faină! Mulțumesc frumos, Daniel! 🙂 Te mai aștept!

 7. cristian sirb

  Da, la multi ani! Tonul blogului este decent si cu totul lipsit de sobism! Gasesc aici o curiozitate neprefacuta si neimitativa (si competenta!) pentru tot ce misca intre doua coperti.

 8. Pe mine sa ma treci acolo la cititori fideli.

  Multe lecturi inspirate
  si traduceri publicate.
  Calatorii, nenumarate!

  Pam pam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *