Colțul ideal de citit

Îndemnată de Blog vienez, am zis să vă arăt și eu locurile în care mi-ar plăcea să citesc. Nu că aș fi mofturoasă, nuuuu, citesc oriunde: pe canapea, în pat înainte de culcare, în autobuz pe scaun sau agățată de vreo bară, în tren sau pe bancă, în parc, la munte și la mare. Dar acasă, tocmai acasă unde e sanctuarul meu, unde e oaza mea de liniște și pace, unde mă simt cel mai bine și mai relaxată, tocmai acasă nu am un loc anume.

Și cum internetul e plin de imagini care mai de care mai îmbietoare și mai inspirate de colțișoare perfecte pentru citit, de-a lungul timpului mi-am făcut o colecție din care să mă inspir sau la care să visez și să oftez până când voi avea spațiul necesar. Iată câteva dintre ele, în ordine aleatorie:

  1. Un balcon care poate fi amenajat numai bine pentru după-amieze leneșe sau dimineți relaxante de weekend:

balcon 1

2. O altă idee de balcon amenajat cu plante și loc de citit:
balcon 2

3. Deși pare cam îngrămădit, e un colțișor vesel și destul de comod, cu lumină naturală în timpul zilei.Perfect reading corner

4. Ehe… când oi avea eu ditamai casa…
Reading nook 1

5. Îmi place mult fotoliul, recunosc; ce e în jur poate fi amenajat oricum, dar fotoliul…Reading nook 2

6. Simplu, luminos, călduros… loc de visare (la figurat, desigur, doar dacă nu e foarte plicticoasă cartea)Reading nook 3

7. Pe asta o țin minte pentru reședința mea de la mare 😀Reading nook 4

Voi aveți un loc preferat/dedicat pentru citit? Cum arată? Sau, dacă încă nu-l aveți, cum ar arăta?

8 Comments

Filed under Lecturi

8 Responses to Colțul ideal de citit

  1. ah, frumoase coltisoare! ideea cu balconul mi se pare grozava! in Romania am avut mereu balcoane faine, care nu dadeau spre strazi zgomotoase! erau tare bune pentru citit! noi (Ioana si Zazuza) iti multumim ca ai scris si tu despre coltisoarele unde ti-ar placea sa citesti!

    • Eu chiar îmi făcusem în vară un obicei din a citi în balcon după-amiaza, ca pauză de la muncă, deși (deocamdată!) balconul meu nu e amenajat ca cele din poze.
      Oricum, mă bucur că știu acum și cum vă cheamă, în spatele blogului vienez erau înainte niște prezențe simpatice, dar fără nume. 🙂

  2. He he, visăm, visăm 🙂 Câteva dintre imaginile astea le am și eu salvate într-un board pe Pinterest. Cred că e visul oricărui cititor să aibă un colțișor de citit acasă, iar cele pe care le-ai ales tu sunt absolut minunate!

  3. Și eu citesc vara pe balcon, pe șezlongul meu confortabil. Parcă cel mai mult îmi place imaginea 2 :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *