Canionul Șapte Scări

Dacă aveți chef de o ieșire scurtă la munte și nu știți unde să mergeți, încercați Canionul Șapte Scări, aflat în munții Piatra Mare, județul Brașov.

Despre cum arăta canionul înainte, ce lucrări s-au făcut și multe amănunte, puteți să citiți un articol (destul de lung) aici.

Despre cum arată acum, eu pot să vă spun următoarele:

Este o zonă foarte umblată, am întâlnit turiști de toate vârstele (mulți copii, cred că era o excursie cu clasa) și din toate zonele, prin urmare a fost cam greu să găsim locuri de parcare.

Drumul până la intrarea în canion este foarte simplu și destul de simpatic, mai un firicel de apă, mai o bucată de pădure, mai un urcuș lejer, o tiroliană… până la punctul de plată a taxei: 10 lei adulți, 5 lei elevi, studenți și pensionari. Acolo au și băuturi răcoritoare și bere, dacă deja vi s-a uscat gâtlejul de sete.

Oricum, locuri de popas sunt pe tot traseul, pentru cine simte nevoia să-și mai tragă sufletul în mod organizat și amenajat. La intrarea efectivă în canion, e un nene care verifică dacă ai plătit taxa și ai brățara corespunzătoare și doveditoare. Odată validat, poți să începi aventura. 🙂

Scările sunt recent instalate, solide, sigure, destul de spectaculoase, cu cascade și stânci pe lângă ele. Am cam așteptat în șir indian să urce cei din fața noastră, iar când am ajuns înapoi la punctul de taxare, am auzit că în urma noastră deja se aglomerase foarte tare canionul.

Din păcate, traseul este cam scurt (45 de minute de la intrarea în canion, cam o oră jumătate plimbarea la dus și încă pe atâta la întoarcere) și parcă nici nu ne-am încălzit bine că a și trebuit să ne oprim. De la ieșirea din canion, se merge pe o rută care îl ocolește până înapoi la punctul de taxare, de unde se face cale întoarsă până la mașini.

Dacă ar fi să compar traseul ăsta cu Valea lui Stan, despre care am mai povestit aici, clar ultima ar ieși în avantaj și ca dificultate, și ca durată, și ca peisaj. Oricum, excursia în sine a fost drăguță, relaxantă, suficientă ca să ne dezmorțim și să uităm pentru câteva ore de betoane, claxoane și calculatoare. 😀 Sincer, aș mai merge o dată, dar în timpul săptămânii, dacă este deschis, ca să îl parcurg fără grabă și aglomerație. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră!

4 Comments

Filed under Călătorii

4 Responses to Canionul Șapte Scări

  1. Am fost în Canion după patru ani de absenţă şi am constatat că s-au schimbat multe – cele mai importante lucruri sunt scările şi podeţele noi şi punctul de taxare.
    Am scris şi eu un articol pe această temă 🙂

  2. Adi

    Am fost si eu acolo acum cativa ani si pot spune ca mi-a placut. Sper sa revin pt ca este un loc frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *