Despre

…mine

Sunt pasionată de citit de când mă știu, de când începeam să buchisesc pe cărțile cu poze și litere de-o șchioapă. Școala, dincolo de materiile obligatorii și disciplina „de pe vremea mea, maică”, mi-a deschis orizontul către mulți autori, români și străini, și mi-a încurajat setea de lectură. Am avut noroc și de profesoare foarte bune de limbi străine, datorită cărora am început să iubesc franceza și engleza și să citesc multe cărți în original încă de la vârste mici. În plus, la noi în casă bibliotecile erau mereu pline și se cumpărau cărți frecvent. De altfel, sunt convinsă că secretul pentru a-i determina pe copii să citească este exemplul personal.

Child reading

Așadar, mă număr printre norocoșii care și-au făcut din pasiune o meserie: sunt traducătoare și mândră de asta. 🙂 Traducerea de carte e doar o bucățică din activitatea mea, însă una importantă: poate nu plătește facturile, dar are grijă de sufletul meu. La fel ca blogul de față. 🙂

În ceea ce privește călătoriile, cred că nu mă deosebesc mult de majoritatea oamenilor, curioși să descopere locuri noi și să-și îmbogățească experiența de viață. Cel puțin deocamdată, nu călătoresc în toate locurile în care aș vrea, adică în diverse orașe și țări mai apropiate sau mai îndepărtate, ci mă orientez mai mult spre natură, în special spre drumețiile montane. Pe acest blog însă se pot găsi și fotografii și impresii din câteva destinații „civilizate” , nu numai din „sălbăticie”.

Delta apus chenar

… blog

Blogul Cărți și călătorii a apărut din nevoia de a-mi nota impresiile de lectură sau de călătorie, de a populariza regiunile frumoase din țara noastră, de a îndemna la mișcare în aer liber și, de ce nu, de a stimula cititul.

Unul dintre beneficiile scrisului pe blog este că mi-am făcut mulți prieteni virtuali, cu aceleași pasiuni ca și mine.

DSCN2315

… voi

Poate ați ajuns aici la recomandarea cuiva sau absolut întâmplător, dar sper să „aveți puțintică răbdare”, vorba lu’ neica Zaharia, ca să descoperiți locuri și cărți minunate. Dacă vă place ce ați citit aici, vă aștept cu drag și altădată. Spuneți-le și altora, cu cât mai mulți, cu atât mai bine. 🙂

11 Responses to Despre

 1. Ana

  Suna interesant! 🙂 O sa te vizitez cu siguranta. Succes!

 2. Mult succes in casa noua virtuala! Te-am “updatat” 🙂

 3. Hey there 🙂

  Autist cum sunt, mi-am lasat propriul blog in paragina, asa ca am descoperit cateva comentarii de la tine dupa o luna si jumatate dupa ce m-ai vizitat. Partea faina e ca am aterizat astfel intre paginile tale de aci. Si mi-a revenit dorul de a blogui in voie si de a impartasi ganduri si lucruri frumoase cu lumea internautica.

  Si mi-a placut cum ordonezi comorile cartilor si calatoriilor pe care le-ai trait, Inutil sa spun ca un proiect asemanator imi adasta in minte de ceva vreme. Ca pe langa “mozaicul” de lecturi din care abia am recenzat vreo 2% sa pun “coloana sonora”, imaginile, si povestile care imi populeaza existenta. Sau ca m-a surprins ca Toba de tinichea (una dintre favoritele mele absolute) troneaza si la tine in top. Om fi frati? 🙂

  Asadar, blogul tau e motiv de emulatie, ma bucur ca te-am gasit, Mihaela 🙂

 4. Ma bucur ca te-am descoperit, absolut din intamplare. Avem (cel putin) doua pasiuni in comun: cititul si plimbatul.

 5. Costy

  Activitate intensă, felicitări! În ziua de astăzi când oamenii citesc tot mai puţin, e meritoriu să locuiţi într-o carte un timp bine drămuit!

 6. Ai dreptate: în materie de poftă de lectură, exemplul personal e hotărâtor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *